Bakıda hava 10°
USD AZN
EUR AZN
09:43Xəyalə Murad Sabahınız xeyirli,gününüz aydın olsun,Əziz Qadin.Netlilər!
41225

Sınaq İmtahanı-2

Növbəti sınaq imtahanımız…. Buyurun tapşırıqları edin. Hamınıza uğurlar.

 

Tapşırıq 1: İnşa: Mənim ailəm-“My family”

Tapşırıq 2: Aşağıdakı cümlələri tərcümə edin:

1. Mən həftədə iki dəfə ingilis dili dərslərinə gedirəm.

2. Onlar hər baza günü üzgüçülüyə gedir.

3. Sən tennis oynamağı xoşlayırsan?

4. Onlar heç vaxt işdə nahar etmirlər.

5. Bank haradadır?

6.Sənin bacın indi harada yaşayır?

7. O, hər gün evə saat 5 də gəlir.

8. Sənin ad günün nə zamandır?

9. Hal hazırda onun işi yoxdur.

10. Hər səhər əl və üzünü yu!

 

Tapşırıq 3: Test 1

1. ___ is the name of the President of the United States of America?
a. What
b. When
c. Where

2. ___ month is the Chinese new year?
a. What
b. When
c. Where

3. ___ is Christmas Day?
a. What
b. When
c. Where

4. ___ did Neil Armstrong say when he first landed on the moon?
a. What
b. When
c. Where

5. ___ did he first land?
a. What
b. When
c. Where

6. ___ did the Americans drop the atomic bomb on Hiroshima?
a. What
b. When
c. Where

7. ___ is New York city?
a. What
b. When
c. Where

8. ___ is that called in English?
a. What
b. When
c. Where

9. ___ are the Hawaiian islands?
a. What
b. When
c. Where

10. ___ are you doing this afternoon?
a. What
b. When
c. Where

Tapşırıq 4:

1-   what is the negative form of "He listens to pop music."

2- what is the possitive form of " She doesn't like it."

3- what is the question form of "The parrot speaks English."

4- what is the possitive form of "Does he like winter sports?"

5- Which one is the answer to this question? "Does the sun rise in the east?

  

Tapşırıq 5- Verilən kəlmələri istifadə edərək düzgün sual cümlələri qurun.  
Example (Nümun
ə) :
( thirsty - you - are )          


1- ( a teacher - you - are )   

2- (they - bored - are )             

3- ( is - afraid - he )                    

4- ( she - tired - is )               

5- ( are - you - how )           

6- ( cold today - it - is)          

7- ( she - Spanish - is )          

8- ( they - from London - are )    

Tapşırıq 6: Mötərizə içinde verilən kəlimələri istifadə edərək düzgün sual cümlələri qurun.
Example (Nümun
ə) :
( you/Spanish )                    No, I'm French
1- ( you/hungry )                       No, I'm thirsty.
2- (she/your sister)                    No, she's my mother.
3-(I/late)                                  No, you're on time.
4- (they/from America)             No, they're from Canada.
5- ( he/a tennis player)             No, he's a footballer.
6- ( you/happy)                         No, I'm sad.
7- ( she/at home)                      No, she's at work.
8- ( he/twenty )                         No, he's eighteen years old.

Səslərin sayı: 7
22
11962
loading...
Şərhlər
Offline
Maryam Asadova
1.what is the name of the President of the United States of America?
2.what month is the Chinese new year?
3.when is Christmas Day?
4.what did Neil Armstrong say when he first landed on the moon?
5.when did he first land?
6.when did the Americans drop the atomic bomb on Hiroshima?
7.where is New York city?
8.what is that called in English?
9.where are the Hawaiian islands?
10.what are you doing this afternoon?

1 "He listens to pop music."
he does not lsten to pop music
2 " She doesn't like it."
she likes it
3"The parrot speaks English."
does the parrot speak english
4 "Does he like winter sports?"
he likes winter sports
5 "Does the sun rise in the east?
yes it does

are you a teacher
are they bored
is he afraid
is she tired
how are you
is it cold today
are they from london

1 are you hungry?
2 is she your sister?
3 am i late?
4 are they from america?
5 is he a tennis player?
6 are you happy?
7 is she at home?
8 is she twenty
21 iyul 2012 16:52
Offline
Məryəm.
Uğurlar sizə...
21 iyul 2012 16:24
Offline
Maryam Asadova
1. Mən həftədə iki dəfə ingilis dili dərslərinə gedirəm.
i go to english lessons twice
2. Onlar hər baza günü üzgüçülüyə gedir.
they go to swimming every sunday
3. Sən tennis oynamağı xoşlayırsan?
do you like to play tennis
4. Onlar heç vaxt işdə nahar etmirlər.
they never have dinner at work
5. Bank haradadır?
where is the bank
6.Sənin bacın indi harada yaşayır?
where does your sister
7. O, hər gün evə saat 5 də gəlir.
he comes home at 5 oclock every day
8. Sənin ad günün nə zamandır?
when your birthday is?
9. Hal hazırda onun işi yoxdur.
he has not got work at present
10. Hər səhər əl və üzünü yu!
wash your hand and face every day
21 iyul 2012 16:16
Offline
Tapsiriq2
1)I go to the Engliş lessons twice a week.
2)They go for a swimming every Sunday.
3)Do you like to play tennis?
4)They never have dinner at work.
5)Where is the bank?
6)Where does your sister live now?
7)He comes home at 5oclock every day.
8)When is your birthday?
9)He doesnt have a job at the present moment.
10)Waş your hands and face every morning!
Tapsiriq3
1)what
2)what
3)when
4)what
5)where
6when
7)where
8)what
9)where
10)what
Tapsiriq4
1)He doesnt listen to pop music.
2)Şe likes it.
3)Does the parrot speak Engliş?
4)He likes winter sports.
5)Yes,it does.
Tapsiriq 5
1)Are you a teacher?
2)Are you a bored?
3)Is he afraid?
4)Is şe tired?
5)How are you?
6)Is it cold today?
7)Is şe spaniş?
8)Are they from London?
Tapsiriq 6
1)Are you hungry?
2)Is şe your sister?
3)Am I late?
4)Are they from America?
5)Is he a tennis player?
6)Are you happy?
7)Is şe at home?
8)Is he twenty?
17 mart 2011 13:50
Offline
Ruqu
Tapşırıq 1: İnşa: Mənim ailəm-??My family??


my family isn't big.There are 3 men:My mother,my father and I.My mother is a teacher.My father is a soldier.I live their very much and i can't imagine my live without them.I have not sibling.so every time I wiş to be my sister.

Tapşırıq 2: Aşağıdakı cümlələri tərcümə edin:

1. Mən həftədə iki dəfə ingilis dili dərslərinə gedirəm. I am going to engliş lessons twice a week.

2. Onlar hər baza günü üzgüçülüyə gedir.They are going swimming every sunday.

3. Sən tennis oynamağı xoşlayırsan?Do you like to play tennis?

4. Onlar heç vaxt işdə nahar etmirlər.They are never have breakfast at work.

5. Bank haradadır?where is bank?

6.Sənin bacın indi harada yaşayır?Where is your sister live ?

7. O, hər gün evə saat 5 də gəlir.He come at home at 5 a'clock every day.

8. Sənin ad günün nə zamandır?When do your birthday?

9. Hal hazırda onun işi yoxdur.he doesn't work at the present moment

10. Hər səhər əl və üzünü yu!You waş your hand and face every day.



Tapşırıq 3: Test 1

1. ___ is the name of the President of the United States of America?
a. What

2. ___ month is the Chinese new year?
a. What

3. ___ is Christmas Day?

b. When

4. ___ did Neil Armstrong say when he first landed on the moon?

a. what


5. ___ did he first land?

c. Where


6. ___ did the Americans drop the atomic bomb on Hiroşima?

b. When


7. ___ is New York city?

c. Where


8. ___ is that called in Engliş?

b. When

___ are you doing this afternoon?

c. Where


Tapşırıq 4:

1- what is the negative form of "He listens to pop music." HE doesn't listen to pop music.

2- what is the possitive form of " Şe doesn't like it." şe likes it

3- what is the question form of "The parrot speaks Engliş." the parrot doesn't speak engliş

4- what is the possitive form of "Does he like winter sports?" he doesn't like winter sports

5- Which one is the answer to this question? "Does the sun rise in the east? it rises in the earth




Tapşırıq 5- Verilən kəlmələri istifadə edərək düzgün sual cümlələri qurun.
Example (Nümunə) :
( thirsty - you - are ) are you thirsty?


1- ( a teacher - you - are ) are you a teacher?

2- (they - bored - are ) are you bored?

3- ( is - afraid - he ) is he afraid?

4- ( şe - tired - is ) is şe tired?

5- ( are - you - how ) how are you?

6- ( cold today - it - is) is it cold today?

7- ( şe - Spaniş - is ) is şe Spaniş?

8- ( they - from London - are ) are they from london?

Tapşırıq 6: Mötərizə içinde verilən kəlimələri istifadə edərək düzgün sual cümlələri qurun.
Example (Nümunə) :
( you/Spaniş ) No, I'm French
1- ( you/hungry ) are you hungry? No, I'm thirsty.
2- (şe/your sister) Is şe your sister? No, şe's my mother.
3-(I/late) am I late? No, you're on time.
4- (they/from America) are they from america>? No, they're from Canada.
5- ( he/a tennis player) is he tennis player? No, he's a footballer.
6- ( you/happy) are you happy? No, I'm sad.
7- ( şe/at home) is şe at home? No, şe's at work.
8- ( he/twenty ) is he twenty? No, he's eighteen years old.
17 mart 2011 12:53
Offline
Aysel
Tapwiriq 1 My family
My family isn't large. My mother , father and I. My moher was born in 1970. Şe doesn't work. Şe's a housewife. My father was born in 1964 in Baku. He's a businessman. His job is very difficult and interesting. I love my family.

Tapwiriq 2.

1. I go to Engliş lessons twice a week.
2. They go to the swimming every Sunday.
3. Do you like to play tennis?
4. They never have a breakfast at the work.
5. Where is the bank?
6. Where does live your sister now?
7. Şe comes home at five o'clock everyday.
8. When is your birthday?
9. Şe doesn't work now. ya da Şe hasn't work now. bu cumleni deqiq tercume ede bilmedim.
10. Waş your hand and face everyday!


Tapwiriq 3. Test 1.

1. ___ is the name of the President of the United States of America?
a. What

2. ___ month is the Chinese new year?
a. What

3. ___ is Christmas Day?
b. When

4. ___ did Neil Armstrong say when he first landed on the moon?
a. What

5. ___ did he first land?
b. When

6. ___ did the Americans drop the atomic bomb on Hiroşima?
b. When

7. ___ is New York city?
c. Where

8. ___ is that called in Engliş?
a. What

9. ___ are the Hawaiian islands?
c. Where

10. ___ are you doing this afternoon?
a. What

Tapwiriq 4.

1. b
2. d
3. c
4. d
5. d

Tapwiriq 5.

1. Are you a teacher?
2. Are they bored?
3. Is he afraid?
4. Is şe tired?
5. How are you?
6. Is it cold today?
7. Is şe Spaniş?
8. Are they from London?

Tapwiriq 6.

1- Are you hungry ? No, I'm thirsty.
2- Is şe your sister ? No, şe's my mother.
3- Am I late ? No, you're on time.
4- Are they from America? No, they're from Canada.
5- Is he a tennis player? No, he's a footballer.
6- Are you happy ? No, I'm sad.
7- Is şe at home ? No, şe's at work.
8- Is he twenty? No, he's eighteen years old.
24 fevral 2011 13:11
Offline
Narmisha
Lalelik,
Inşani ve tercumeni niye yazmamisan? fellow
Testlerden Test 1-den-6 b cavabi olacaq, c cavabi da ola biler amma artiq orada on Hirosima yazilib.

Tapşiriq 4-Cavab d olacaq. Guneş Şerqden cixir da ay Lalelik? smile
Qiymet ne yazim sene? yarimchiq etmisen, vaxt olsa o birileri de et, sonra qiymet yazacam.Hevesden duşem haaaaaaaaaaaaa laughing


Sitat: lamişka
My family is not large;mother,father and two sister.My father şop work,my mother is not work and sisters student

two siters olmalidir. my father is a şop assitant or My father works in the şop. my mother doesn't work and siters are student olmalidir.
Incimeyin, amma digerleri Firuşkanin yazdiginin kopyasidir. Qiymet yaza bilmeyecem.



Sitat: Firushka
And i 11.

And I am 11.olmalidir,
Sitat: Firushka
1.İ go to the lessons of engliş 2 times in a vveek.

Duzgun cavablari qeyd etmishem, zehmet olmasa yoxla, ne sualin varsa izah etmeye haziram.
Qiymetin-4- alirsan.



Sitat: Iceberg
-ci TAPWIRIQ-hello,my nime is Ice.I very love my parents.my father is a doctor.his job is very difficult.he is 46.my mother is a teacher.şe is 45.şe job is very nice.I have a two sister and one brother.my first sister is married.her daughter is 3.my brother is 21.he is soldier.

i love my parents very much. Her is 45. Her job is very nice. I have two sisters. my elder sister is married.
Inshada fikrini yaxshi ifade etmisen,amma yiyelik halda she-her olur,yiyelik hali tekrarla.
Qalanlarinin cavabini sherhde yazmisham,ozun de yoxla. Tapshiriq 4 hell edilmeyib. Qiymet-4.
12 yanvar 2011 12:08
Offline
Narmisha
gunus,
Elbette ki olar. Buyurun. ne komek lazim olsa mene şexsi ismaricda yazin, ilk dersden size komek edim.

Sitat: Gulshen_q

Narmişa,
Sınaq imtahanı maraqlıydı.Amma nədənsə tələbə çox az idi.Yəqin ki, bayrama başları qarışıb.-''5'' alanların adlarını yazacaqsız?))


Elbette ki, hetta onlara hediyye bele gonderecem fellow

DUZGUN CAVABLAR.
1.IiNSHALARI FERDI OLARAQ YOXLAYACAM.
2. TERCUME:
1. I go to english lessons twice a week.
2. They go to swimming every Sunday.
3. Do you like to play Tennis?
4. They never have dinner at work.
5. Where is bank?
6. Where does your sister live now?
7. She comes home at 5 oclock every day.
8. When is your birthday?
9. She doesn't have job at hte moment.
10. Wash your face and hand every morning.

TAPSHIRIQ 3:
1 a
2 a
3 b
4 a
5 b
6 b
7 c
8 a
9 c
10 a

Tapshiriq 4.
1 b
2 d
3 c
4 d
5 d

Tapwiriq 5.
1. Are you a teacher?
2. Are they bored?
3. Is he afraid?
4. Is she tired?
5. How are you?
6. Is it cold today?
7. Is şe Spaniş?
8. Are they from London?

Tapwiriq 6.
1. Are you hungry?
2. Is şe your sister?
3. Im I late?
4. Are they from America?
5. Is he a tennis player?
6. Are you happy?
7. Is şe at home?
8. Is he twenty?


6 yanvar 2011 09:26
Offline
gunus
olar men de sizin derslerinize yazilim.
2 yanvar 2011 22:57
Offline
Iceberg
1-ci TAPWIRIQ-hello,my nime is Ice.I very love my parents.my father is a doctor.his job is very difficult.he is 46.my mother is a teacher.şe is 45.şe job is very nice.I have a two sister and one brother.my first sister is married.her daughter is 3.my brother is 21.he is soldier.2-ci TAPWIRIQ-1.I go to Engliş lesson twice a week.2.they are go to swimming on every sunday.3.do you live play the tennis?4.they never dont eat meal at work.5.where is bank?6.where is lives your sister now?7.şe is coming home every day at 5o'colook.8when is your birthday?9.his don't have is job now.10.waş your hand is every moring.4-cu TAPWIRIQ.1-B,2-D,3-C,4-D,5-A,..5-ci TAPWIRIQ.1-are you a teacher?2-are the bored?3-is hi afraid?4-is şe tired?5-how are you?.6-is it cold today?7-is the spaniş?8-are they from London?6-ci TAPWIRIQ..1-are you hungry?2-is şe you sister?3-am I late?4-are they from America?5-is he a tennis player.6-are you happy?7-is şe at home?8-is he twenty
2 yanvar 2011 14:07
imza: shafaabdulla.blogspot.com
Offline
ezgi
ugurlar hamiya istesez deyin size kopya verim wink
31 dekabr 2010 16:39
Offline
Iceberg
Eliyecem hamisin cox maragliydi.amma biraz vaxt istiyirem muellime
31 dekabr 2010 09:23
imza: shafaabdulla.blogspot.com
Offline
Gulshen_q
Narmişa,
Sınaq imtahanı maraqlıydı.Amma nədənsə tələbə çox az idi.Yəqin ki, bayrama başları qarışıb.-''5'' alanların adlarını yazacaqsız?))


31 dekabr 2010 07:17
Offline
Cema
emeye hormet......hell etdim cox sagol
31 dekabr 2010 00:31
Offline
SeLiN(Leyla)
Diqqət! Bu linki görmək üçün zəhmət olmasa qeydiyyatdan keçin.
30 dekabr 2010 16:12
Offline
lamishka
My family is not large;mother,father and two sister.My father şop work,my mother is not work and sisters student

1.İ go to the lessons of engliş 2 times in a vveek.
2.They go day of every base to the svvimmming.
3.Do you like play tennis?
4.They do never have dinner in teh vvork.
5.VVehere is bank?
6.VVehere lives your sister novv?
7.Şe comes home every day at 5 o clock.
8.VVhen is your birtday?
9.VVaşhand and face evvery morning!

5.
1.Are you a teacher?
2.Are they bored?
3.İs he afreid?
4.İs şe tried?
5.Are you hovv?
6.İs it cold today?
7.İs şe Spaniş?
8.Are they from london?




ooyyhh 6 qalib:
6
1.1- ( you/hungry ) 1.Are you hungry?
2- (şe/your sister) 2.İs şe your sister?
3-(I/late) 3.Am i ate,
4- (they/from America) 4.Are they from Amarica?
5- ( he/a tennis player) 5.İs he a tennis player?
6- ( you/happy) 6.Are you happy?
7- ( şe/at home) 7.İs şe at home?
8- ( he/twenty ) 8.İs he tvventy?
30 dekabr 2010 14:33
Offline
Lalelik
Tapwiriq 6.
1. Are you hungry?
2. Is şe your sister?
3. Im I late?
4. Are they from America?
5. Is he a tennis player?
6. Are you happy?
7. Is şe at home?
8. Is he twenty?

Tapwiriq 5.
1. Are you a teacher?
2. Are they bored?
3. Is he afraid?
4. Is şe tired?
5. How are you?
6. Is it cold today?
7. Is şe Spaniş?
8. Are they from London?

Tapwiriq 4.
1. b
2. d
3. c
4. d
5. b

Test 1.
1. a
2. a
3. b
4. a
5. b
6. c
7. c
8. a
9. c
10. a

30 dekabr 2010 14:27
Offline
so_LoNely
twk canim.ama onsuzda men kecirem.artiq basim xarab olub.
30 dekabr 2010 14:05
Offline
Feride
1.
My family is not large:father,mother,brothet and i.My father works in the oil refinery plant.My mother is homevvomen.My brothet is 8.And i 11.İ love my family

2.
1.İ go to the lessons of engliş 2 times in a vveek.
2.They go day of every base to the svvimmming.
3.Do you like play tennis?
4.They do never have dinner in teh vvork.
5.VVehere is bank?
6.VVehere lives your sister novv?
7.Şe comes home every day at 5 o clock.
8.VVhen is your birtday?
9.VVaşhand and face evvery morning!

5.
1.Are you a teacher?
2.Are they bored?
3.İs he afreid?
4.İs şe tried?
5.Are you hovv?
6.İs it cold today?
7.İs şe Spaniş?
8.Are they from london?




ooyyhh 6 qalib:
6
1.1- ( you/hungry ) 1.Are you hungry?
2- (she/your sister) 2.İs she your sister?
3-(I/late) 3.Am i ate,
4- (they/from America) 4.Are they from Amarica?
5- ( he/a tennis player) 5.İs he a tennis player?
6- ( you/happy) 6.Are you happy?
7- ( she/at home) 7.İs she at home?
8- ( he/twenty ) 8.İs he tvventy?
30 dekabr 2010 12:19
Offline
Gunka
tewekkurler amma menlik deyil.good bye.
30 dekabr 2010 12:07
Adıniız:*
E-Mail:
ıifrə: *
Son şərhlər
  • Məşhurlar makiyajsız necə görünür?

    Məşhurların makiyajsız necə göründüyünə şəkillərdə şahid ola bilərsiniz. Ən çox kimə təəccübləndiniz?
  • 2011-ci ildə ölən qadın dünən basdırıldı - FOTO

    Universitetdə işləyən qadın ölümündən 8 il sonra dəfn edilib.
  • İkibaşlı pişik doğuldu - FOTO

    Mutasiya səbəbindən körpə pişik nəfəs almaqda çətinlik çəkir. Lakin sahibi onu sağlam həyata qaytarmaq üçün əlindən gələn hər şeyi edəcəyini bildirib
  • 23:39 - Müəllif: JoejekRU
    Hüquqşunas məsləhəti (373)

    Hüquqşunas məsləhəti

    I am the lead web developer for the E-mail Extractor and Internet Search Engine Harvester by Creative Bear Tech. Essentially, this online search engine scraper can scrape many of the search engines, including Google, Bing, AOL, Yandex along with social media channels like Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Yellow Pages, Google Maps and a whole lot more. I feel it will be a lot easier if you browse through the full manual at https://blockchainlifemag.com/2019/05/21/guide-email-extractor-and-search-engine-scraper-by-creative-bear-tech. The computer software is not official yet, but as soon as it is, it will be accessible on https://creativebeartech.com We are presently beta testing the application and seeking beta tester and software reviewers. You will get the complete licence key for the software and can even scrape B2B contact details for your own niche. If interested, please give me a shout on Facebook https://www.facebook.com/Creative-Bear-Tech-2284249764963533/or just respond to this thread.
  • Yeni il şənliyi üçün don tövsiyələri

    Yeni il gecəsinin bəzəyi qırmızı rəngidir. Seçiminizə görə qırmızı donla göz oxşaya bilərsiniz.
  • Məşhur aktrisa diqqət çəkdi-FOTO

    Hər haliyla gözəldi
  • Nüsretin paylaşımı HEYRƏTLƏNDİRDİ-7,2 milyard-FOTO

    Türkiyəli məşhur qəssab Nüsrət Gökçə paylaşımı ilə diqqətləri yenə üzərinə çəkib.
  • Mariya Şarapova məşhur serialda-FOTO

    Məşhur rus tennisçi Mariya Şarapova “Apple” şirkətinin dəstəyilə çəkilən “Səhər şousu” serialında rol alıb.
  • Məşhurlar makiyajsız necə görünür?

    Bu Mayli yaman eybəcərdi
  • Məşhurlar makiyajsız necə görünür?

    Məşhurların makiyajsız necə göründüyünə şəkillərdə şahid ola bilərsiniz. Ən çox kimə təəccübləndiniz?
loading...
Son yazılar
Hansı fəsili daha çox sevirsiniz?
Yaz
Yay
Payız
Qış