Bakıda hava 12°
USD 1.7022 AZN
EUR 1.8484 AZN
11:13.•Peri•. https://youtu.be/0ckhoVtRG9U
37103

Həkim məsləhəti

 

 

Hörmətli İstifadəçilər !

"İnsan yalnız sağlam haldan, xəstə hala keçəndə, sağlamlığını qorumaq haqqında düşünür" - qədim filosoflardan bu sitat ilə sözə başlamağımın səbəbi var. Yaşadığımız dövr insan həyatı və sağlamlığına ciddi ziyan vura biləcək həm daxili, həm də xarici faktorlarla zəngindir. Belə ki, ekoloji çirklənmə, müharibələr, iqtisadi və siyasi böhran, texniki inkişaf və elektromaqnit şüalanma mənbələri ilə fasiləsiz təmas, miqrasiya, təbii fəakətlər, insan fəaliyyətinin və həyatının  stress faktorlar ilə zənginləşməsi, müəyyən səbəblərdən xəstəliklərin artması və müalicəyə tabe olmaması, uzunömürlülük səviyyəsinin azalması, yenidoğulmuşlarda anomaliya və ölüm hallarının artması, sonsuzluq  və s. kimi problemlər içərisində sağlam və uzunömürlü yaşamaq çox çətindir. Məhz bu səbəbdən də, əhalinin sağlamlıq göstəricilərinin sürətlə zəifləməsi və orta ömür müddətinin azalmasını müşahidə edirik. Qadin.Net saytında yaradılmış "Həkim məsləhəti" bölməsinin köməyi ilə, sizin sağlamlığınızın qorunması üçün kiçik kömək etmiş olsaq, çox xoşbəxt olarıq. Burada əsasən, sizin verdiyiniz suallar imkan daxilində ətraflı cavablanacaq, müvafiq xəstəliklərin müalicəsi üçün düzgün istiqamət göstərməyə çalışacayıq. Bundan əlavə, sizi maraqlandıran və sağlamlığınızın qorunmasına xidmət edəcək peşəkar səviyyəli məqalələr nəzərinizə çatdırılacaq. Eyni zamanda, mütəmadi olaraq, müxtəlif ixtisaslı həkimlər də dəvət edəcəyik ki, sizi maraqlandıran suallara cavab versin və onlar da arzularınıza müvafiq mövzuları şərh edəcəklər. 

Qeyd:  Xahiş edirəm ki, verdiyiniz sualları təkrarən yazmayın, "sual arxivində" cavablanmış sualları yenidən verməyin, etik qaydalara əməl edin. Sizi maraqlandıran mövzuları qeyd edin və həmin mövzuya aid olan sualları yazın ki, mövzular təqdim olunarkən suallarınız nəzərə alınsın. 

Diqqətinizə görə təşəkkür edirəm! Allah hamınıza can sağlığı və uzun ömür nəsib etsin!

phd. Kərəmova N.Y. - "NEW MED" tibb mərkəzinin həkimi, 

Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının böyük elmi işçisi

Səslərin sayı: 1361
5519
784533
Şərhlər
Offline
Demi
Salam hekim.Bayraminiz mubarek.bu il erzinde demek olar ki,en yaxin adamlarimizdan birine cevrilmisiniz.uzunuzu gormesek de sizi cox yaxin hiss edirik.qoy bu il sizin heyatinizda en mohtesem illerden biri olsun.arzulariniza catasiniz.hec bir sual qarsisinda aciz qalmayasiniz.neceki bizim suallarimizi cavablandirirsiniz,qoy butun suallariniz oz layiqli cavablarin tapsin.Amin.bu defe bele bir sualla sizi narahat edecem:
Netice normativler
Prolaktin 8,7 1,6-19,5 nq/ml
FŞ 12,6 follikulin fazasinda 3,3-9,9 mUl/ml
tsiklin ortasinda 6,3-31,3 mUl/ml
lutein fazasinda 2,2-8,4 mUl/ml
postmenopauza 26-139 mUl/ml
LH 2,8 follikulin fazasinda 1,9-11,9 mUl/ml
tsiklin ortasinda 20-60 mUl/ml
lutein fazasinda 0,8-10,5 mUl/ml
TŞ 0,8 0,5-4,5 mUl/ml
Testosteron 0,1 follikulin fazasinda 0,2-0,8 nq/ml
lutein fazasinda 0,5-1,1 nq/ml
postmenopauza 0,08-0,35 nq/ml
Bu ne demekdir?yeni normadimi?menstruasiyanin 2-ci gununde vermisdim analizi.evelceden tesekkur edirem.
31 dekabr 2011 12:30
Offline
Dr. NATA
AZS,
gigiyenik qaydalara emel etsez, hec ne olmaz, narahat olmayin. soska ise dil acmaqa mane olur, qebul etmese daha yaxşidi.
vusala1982,
bu xestelik ancaq ciddi v e nezaret altinda ixtisasci terefinden aparilmalidir. siz nefciler xestexanasina da muraciet ede bilersiz. orda da mualice olunur.
Kipriotka,
eger sizde ifazat gedirse, buna qebzlik demek olmaz. adeten qebzlik 2 sutkadan artiq bayira getme\yende olur, amma seher getmeyi nezertde tutursuzsa, size seher acqarina temiz su icmeyi, terevez yemeyi, alma, kok ve bkelemi ciy halda yemeyi, gavali qurusu kimi yemeklere ustunluk vermeyi meslehet ederem
kuzinka,
new med klinikada xeste qebul edirem, amma hemişe orda olmadiqim ucun menle telefon elaqesi saxlayin, istesez maile yazin, telefonu vere bilerem,
NIHAT?ALIZADE,
siz usaqa esasen sud qatiq mehsullari , terevez verin, corek, yaqli ve aqir yemekler vermeyin, hamilelikden qorunmaqa yardim ede bilmeyecem
la?ilahe?illellah,
allah komeyiniz olsun, hekime hec zaman ehtiyaciniz olmasin!

size mualicer lazimdir. eslinde norma daxilindedi analzi. amma ola biler sizde basqa problem var.. maile yazin etrafli..
Sabrina1,
siz cingiz cerullazadeye muraciet edin, size ancaq o komek edecek, ofko klinikasi- bdu yuxari terefinde
samirasam,
xahish edirem , maile yazin, analizleri bir bir altinda yazin ki qarishmasin, anlashilmazliq var bir az, maile ardicilliqla yazin
konya,
texminen 12-13 gune dushur, ovulyasiya tesleri muxtelifdir ve uzerinde yazilib qaydasi. en yaxshisi ise USM ile deqiqlesdirmekdir.
vusala1982,
xahish edirem suali verin, men kohne suallara cavab vermishem
sevgililer,
yox. o derman deyil. bioloji aktiv maddedir.
nazliyar,
eslinde hemishe eyni vaxtda olmalidir, yeqin buna ne ise sebeb var. arashdirmaq meslehetdir
mehebbet?dt,
tebii ki size sinirleri mualice etdirmek lazimdir. isteseez komek ede bilerem
Sitat: Elvira16
salam Dr.Nata.men ne geder baxdimsa sizin cavabinizi görmürem zehmet olmasa menim sualimi da cavablandirin.tekrar yaziram sualimi(.menim anamda mioma aşkarlanib amma cox böyükdü .Hekim mütleg emeliyyat olunmasini meslehet görüb .Sizce bunun gorxusu varmi?emeliyyat olmasa ne kimi fesadlar ola biler? Cavablandirsaniz evvelceden minnetdarligimi bildirirem)

Suala cavab vermishem, yene de yaziram,. mioma mutleq emeliyyat olmalidir, fesadi bed xasseye cevrilmesi, qan axma vermesidir. meslehetdir ki ne qeder tez olsa , o qeder de yaxshi mualice olmush olar


Sabrina1,
suali cavablandirmisha,m
cesur,
funqodermk surtun ve difungin qebul edin- 4 gun

perashki,
allah arzularinizi yerine yetirmekde komeyiniz olsun!
vusal446,
tebiidir... eseblerinizi mualice etdirmelisiz.
Yemin?ederim,
hekim nezaretinde olsaz , hec ne olmaz, 2 ci usaq da problemsiz ola biler. narahat olmayin, hamile qalin.
zahramamedova,
qol-ucun muayine lazimdir,. bu oynaq olar, damar olar.. sinir de ola biler.. deqiqw rentgen deye biler. yeqin nevrozunuz var, mualice edin ki etrafa sakit olasiz.
sevgililer,
siz test edin. USM edin, biliner ne sebebdir.
hapiness?g,
siz tam qarantili mualice ede bilerem ki imtahan vaxti sakit olasiz. men dissertasiyami imtahan stresinin tesirine hesr etmisem, maile yazin
31 dekabr 2011 11:39
imza: dr. NATA
Offline
salam men bu il instituta imtahan verirem ozude ki cox heyecanlaniram men neyniyim ki heyecanim getsin
31 dekabr 2011 01:15
Offline
Nata xanim bagislayin narahat edirem amma komeyniz lazimdir Bayraminizda mubarek nece bele bayramlara men noyabr ayinda aybasi olmusdum amma bu ay olmadim e qorxuludur ne deye bilersiz bu haqqda?
30 dekabr 2011 19:08
Offline
zahramamedova
salam hekim manim 56 yaşim var qolumun alt hisesi cox axrayir bunun sebabi nə ola biler

salam doktor man uşaqlqrima cox qişqiriram səbəbi nə ola biler
30 dekabr 2011 16:38
Offline
Gunel
Salam hekim,menide narahat eden sual var,sizden soruwmaq isteyirem menim qanim 2-dir,yoldawimda 2+dir,bizde qan uygunsuzlugu var?menim bir qizim var,uwaq olanda mene iyne vurmaliydilar vurmayiblar,indi men hamile qalmaga qorxuram,nese problem olmaz?bezi hekim deyibki hamilelikden evvel vurdur,bezileride deyirki 36heftede bilmirem hansin eleyim,tewekkur.
30 dekabr 2011 16:06
Offline
hekim men tez tez oyaniram geceler yatanda yuxumda prablem var neden olar?
30 dekabr 2011 14:11
Offline
cesur
SALAM NATA XANIM BAGISLAYIN NARAHAT ETDIM.COX UZUR ISTEYIREM MENIM VAGINAL BOLGEMDE 2 GUNDU QASINMA VAR HEM DE GOYNEYIR.MEN ONA NE EDIM.KLOTRIMAZOL MAZI ISTIFADE EDE BILEREM???
30 dekabr 2011 10:32
Offline
Sabrina
Salam,hekim xahiw edirem menimde sualima cavab yazin,size sual yazmiwdim gozumun xesteliyi ile bagli ,cox xahiw edirem cavablandirin.
30 dekabr 2011 10:16
Offline
Elvira16
salam Dr.Nata.men ne geder baxdimsa sizin cavabinizi görmürem zehmet olmasa menim sualimi da cavablandirin.tekrar yaziram sualimi(.menim anamda mioma aşkarlanib amma cox böyükdü .Hekim mütleg emeliyyat olunmasini meslehet görüb .Sizce bunun gorxusu varmi?emeliyyat olmasa ne kimi fesadlar ola biler? Cavablandirsaniz evvelceden minnetdarligimi bildirirem)
30 dekabr 2011 03:57
Offline
mehebbet
salam hekim. men tez-tez stres kecirirem. cox yemeye baslayiram. ozumu saxlaya bilmirem. bu barede sizin meslehetinize ehtiyacim var. evvelceden tesekkurler edirem
30 dekabr 2011 00:54
Offline
nuray
salam hekim sizden menim aybasim normal olurdu amma 2 ay erzinde qabaga olurem yenkiki vaxtinan evvel ve olanda tez qurtarir aybasi mudddetim sizce bu normaldi ?
29 dekabr 2011 23:27
Offline
Salam hekim necesiniz.gelen yeni ilinizde mubarek.hekim men 26 gunden bir aybasi oluram zehmet olmasa yazardiniz menim ovulasiya vaxtim ne vaxta dusur ve men ovulasiyai ne testini ne vaxt yoxlayim.tesekkurler evvelceden
29 dekabr 2011 17:01
Offline
samira
bu gun ise menustrasiyanin 21 ci gunu idi progestreon Fş ve LH hormonundan analiz verdim mende progesteron 27.1 nmol/L FŞ 5.23 mIU/mL LH 11.8mIU/mL
progesteron qrafiki ise beledi yas 14-16 NORMA 0.30-30.2 follikulyar faza 0.50-2.20 LUTEIN FAZA 6.40-79.5 MENOPAUZA DOVRU 1.09-9.20
FŞ qrafiki beledi YAS 14-16 NORMA 1.00-920 FOLLIKULYAR FAZA 1.37-9.90 OVULYASIYA PIKI 6.17-17.2 LUTEIN FAZA 1.09-9.20 MENOPAUZA DOVRU 19.3-100.6
LH 13-16 YAS NORMA 0.50-15.0 FOLLIKULYAR FAZA 1.68-15.0 OVULYASIYA PIKI 21.9-56.6 LUTEIN FAZA 0.61-16.3 MENOPAUZA DOVRU 14.2-52.3
FOLLIKULYAR FAZA , OVULYASIYA PIKI , LUTEIN FAZA NE DEMEKDIR?
29 dekabr 2011 16:29
Offline
Sabrina
Salam Aleykum,hekim.Size bir menimchun chox vacib olan sualim var.Menim gozlerim xestedi,tez-tez qizarir,qaşinir,chirk buraxir,meni cox narahat edir,eziyyet verir,ne qeder hekimlerin yanina getmiwem heresi ne qeder derman yazib gozumchun amma hec biri komek etmeyib mene,hekimlerin dediyine gore alergiyadi!Amma hecne mene komek elemir,artiq 4 ildirki bu mende var.Uje eseblerimde korlanib,meni cox incidir,qorxuram kecmesin ve ya daha pis fesadlar versin,artig gozumde zeifliyib menfi 2-di!Bu sebebden hecneyi vaxti-vaxtinda ede bilmirem,gozlerime cox el vururam!Xahiw edirem mene komek edin,meslehet verin,men artiq bilmirem nece edim daha neler edim,sizce bu nece kece biler yoxsa bu dogurdanda alergiyadisa kecmiyecek hecvaxt?eziyet chekirem gozlerime gore!Onceden cavablariniza gore sizi derin tewekkurumu bildirirem!
29 dekabr 2011 14:12
Offline
samira
salam hekim men prolaktinden analiz verdim cavab 464.0 mIU/L .
QRAFIK BELEDIR YAS 7-11 NORMA 77-255 YAS 11-13 NORMA 55-383 YAS 13-16 NORMA 68-426 yas >17 norma 81-496 follikulyar faza 254-502 periovulyator faza 361-619 lutein faza 299-612. hamile deyilem. 1ildir evliyem ovladim yoxdur bu analizi menustrasiyanin 5ci gunu vermisem. cox sagolun
29 dekabr 2011 13:06
Offline
Esnad
hekim salam.men korpemi dunyaya getirenden sonra mastit olmusam.mualiceden sonra daha cirk gelmiyib ama korpem sudumu yaxsi yemediyine gore icerde sud yigilib berkiyib.Sora tezeden qizdirmam olub.Indi her iki dosumdede coxlu duyunler var ve mene arabir agri verir.Bu xercenge cevrile biler? Bunun mualicesi var?Meni cox narahat edir.Evvelceden tesekkurler.
29 dekabr 2011 12:46
Offline
nuray
her sey eladi bu saytda yaratdiginiz butun eziyyetlere gore size derin tesekkurumu bildiririem.Heqiqeten cox eziyyet cekirsiziniz.Boyuk teekkure layiqsiniz/
29 dekabr 2011 12:23
Offline
NATELLA
SALAM HEKIM,YENI ILINIZ MUBAREK.HAMILELIKDEN QORUNMAQ UCUN HANSI DERMANLARDAN ISTIFADE EDE BILEREM? INDIDEN TESEKKURLER...

HEKIM BAGISLAYIN NARAHAT EDIREM SIZI,MENIM 2 YASINDA OGLUM VAR,20 KILODU.DOSDE YEYIR,EV YEMEKLERIDE.COX YEYIR,VERMEYENDE AGLIYIR.DIYETA YEMEKLERI NE VERIM? MENE KOMEK EDIN.SAGOLUN.
29 dekabr 2011 11:15
Offline
Kipriotka
Doktor, salam.

Sizi Kiprden salamlayiram ve sizden bir ricam var:
Baxmayaraq ki, her gun duru xorek yeyirem, amma mende qebzlik var. Bezen bas agrisi da verir bu mene. Cox narahatliq kecirirem. Ve isin qeribesi budur ki her gun 2-3 defe bedenimdeki gereksiz maddeler xaric olunur. Mene lutfen yardim edin.
29 dekabr 2011 03:46
Məlumat "Qonaq" kimi daxil olan ziyarətçilər saytda şərhlərin bildirə bilməzlər.Zəhmət olmasa qeydiyyatdan keçin və ya öz hesabınızla sayta daxil olun!
Son yazılar
Son şərhlər
Maraqlıdır
Sözün doğrusun de, ...
Hamı sağol desin
Yalan uzun çəkməz
Min atını çap
Tək gel eyvana
Get işini gör